miércoles, 26 de febrero de 2014

Carnaval Altafulla 2014

27/02/2014
Arribada de sa Majestat Carnestoltes i Pregó
Rua pels carrers de la vila a ritme de xaranga des del Casal La Violeta fins l’Ajuntament on sa Majestat farà el pregó de Carnaval!


Concurs i degustació de truites
Els que vulgueu participar al concurs haureu de portar les vostres obres d’art a les 20,00 hores a l’ajuntament. Hi haurà premi per la truita més bona i premi per la truita més original.
Pinxo de truita i beguda 1 €.

 

28/02/2014
Rua de Carnaval Infantil

01/03/2014
Rua de Carnaval
Tots ben disfressats i puntuals a la Plaça de la Portalada per anar fins a la Violeta i poder gaudir del Ball de Carnaval. Plaça de la Portalada
Ball de Carnaval
En acabar la Rua, Ball de Carnaval amb disco mòbil fins la matinada. Casal La Violeta.

02/03/2014 
Rua de Carnaval

Rua de Carnaval per a tot el poble sortint de la Plaça Portalada fins la Plaça del Pou on ens espera una Guerra del Confeti. Plaça de la Portalada
Guerra del Confeti
En acabar la Rua, Guerra del Confeti! Veniu ben protegits! Plaça del Pou.

04/03/2014
Enterrament de la Sardina

Això ja s’acaba.... Seguim tots en processó des de la Violeta per acomiadar sa Majestat el Rei Carnestoltes i enterrar la sardina. Per fer-nos passar la pena, menjarem sardines a les antigues escoles Teresa Manero. (Tiquet: 1.50€)
Casal La Violeta, escoles Teresa Manero.

martes, 18 de febrero de 2014

Vil.la Romana de los Munts Altafulla



Esta villa romana localizada en Altafulla, a 12 km de Tarragona, es uno de los conjuntos más importantes de Hispania en su categoría. Un importante núcleo residencial, con ricos elementos decorativos, muestra cómo era la residencia de un alto cargo de la administración de Tarraco.
La importancia urbana de Tarraco favoreció el establecimiento de instalaciones agrícolas y residenciales en su entorno. Es lo que se conoce como villas. La Villa de los Munts es una residencia muy lujosa probablemente propiedad de un personaje muy notable y adinerado de Tarraco. Fue construida a principios del siglo I dC y parece que no se abandonó hasta los siglos VI-VII dC. Las excavaciones arqueológicas han desvelado varias estancias que conducen a un gran pasillo porticado que limita una gran área al aire libre, posiblemente ajardinada. También se ha encontrado abundante material escultórico, ricos pavimentos, pinturas murales, dos complejos termales, etc.






Aquesta vil·la romana localitzada a Altafulla, a 12 km de Tarragona, és un dels conjunts més importants d'Hispània en la seva categoria. Un important nucli residencial, amb rics elements decoratius, mostra com era la residència d'un alt càrrec de l'administració de Tàrraco.
La importància urbana de Tàrraco va afavorir l’establiment d’instal·lacions agrícoles i residencials al seu entorn. És el que es coneix com a vil·les. La Vil·la dels Munts és una residència molt luxosa probablement propietat d’un personatge molt notable i adinerat de Tàrraco. Va ser construïda a principi del segle I dC i sembla que no es va abandonar fins als segles VI-VII dC. Les excavacions arqueològiques han desvelat diverses estances que condueixen a un gran passadís porticat que limita una gran àrea a l’aire lliure, possiblement enjardinada. També s'ha trobat abundant material escultòric, rics paviments, pintures murals, dos complexos termals, etc.







Mas Info:http://www.mnat.cat/?page=munts-info-practica

martes, 11 de febrero de 2014

Carnaval Tarragona 2014

Tarragona viurà el Carnaval de 2014 del 24 de febrer al 4 de març. Un any més, el Carnaval mantindrà la seva estructura bàsica amb 72 actes, des dels més representatius com les rues així com diversos actes gastronòmics, amb espectacles i altres noves propostes festives.


Tarragona vivirá el Carnaval de 2014 del 24 de febrero al 4 de marzo. Un año más, el Carnaval mantendrá su estructura básica con 72 actos, desde los más representativos como los desfiles así como diversos actos gastronómicos,  con espectáculos y otras nuevas propuestas festivas.




Más Info https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/carnaval/guia/carnaval-2014/carnaval-2014